Skoči na vsebino

Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja glede naročila in dostave

Naročilo lahko oddate preko spletnega obrazca (zaželeno) ali elektronske pošte.

Znesek nakupa lahko poravnate ob naročilu s kartico ali bančnim nakazilom.
Za naročila višja od 100€ ne zaračunavamo dodatne poštnine. Za naročila manjša od 100€ se poštnina obračuna po veljavnem ceniku.
Vaše naročilo bo dostavljeno preko pošte ali ene od dostavnih služb.
Ker so tapete narejene po meri, je čas dostave odvisen od zahtevnosti naročila. Da lahko zagotovimo vaše popolno zadovoljstvo, se moramo včasih z vami tudi posvetovati in tapeto prilagoditi vašim željam, kar pa lahko traja tudi nekaj dni. Če pa je vašo tapeto moč natisniti »takoj«, gre v izdelavo v dveh do treh delovnih dneh.
Seveda, če je le ta primerna za povečavo na želene dimenzije.
Seveda. Svoje naročilo lahko prekličete v roku 24 ur od oddanega naročila.
Blago lahko vrnete, v kolikor je to neuporabljeno in nepoškodovano v roku štirinajstih dni.
Če ste prejeli poškodovan paket, ga ne odpirajte. Pokličite nas in skupaj bomo nastalo situacijo rešili v najkrajšem možnem času.

Pogosta vprašanja glede namestitve tapet

Za namestitev tapet potrebujete gladilko, oster nož (»olfa«), krajše ravnilo, čopič za nanašanje lepila ter posodo za mešanje lepila. Vsa ta orodja, razen posode za mešanje lepila, lahko naročite tudi pri nas in dostavljena bodo skupaj z vašo tapeto.
Ker želimo, da je sodelovanje z nami nasploh prijetna izkušnja, so vse naše tapete odpremljene z zadostno količino lepila, jasnimi navodili in nasveti za delo.
S stene najprej odstranite morebitne ostanke starih tapet. Luknje in razpoke zapolnite s polnilom za zidove. Ko se polnilo posuši, zgladite in pobrusite neravnine. Steno očistite z vlažno krpo dan pred namestitvijo. Bolje kot bo pripravljena podlaga, lažje bo nadaljnje delo in še boljši končni rezultat.
Da, priporočamo, da steno najprej premažete s temeljnim premazom. Temeljni premaz vzpostavi idealno in enakomerno površino za lepljenje in je tudi pomemben del pri lažjem odstranjevanju tapet. Pravilno pripravljena stena vam bo pomagala tako pri lepljenju kot pri odstranjevanju tapet, ko bo prišel čas, da svoje zidove posodobite s svežimi, novimi fototapetami.
Seveda, tudi preko pobarvanih zidov lahko namestite fototapeto. Pomembno je le, da steno dobro pripravite in upoštevate vsa zgornja navodila.
Ne. Pred namestitvijo tapete na suhomontažni zid je potrebno na le-tega nanesti temeljni premaz za tesnjenje stene. Suhomontažna plošča lahko vpije preveč lepila in tapeta se ne bo pravilno namestila, delo z njo bo oteženo in tako se poveča možnost za poškodbe segmentov tapete med lepljenjem.
Na novo ometane stene in strope je treba zatesniti pred lepljenjem tapet.
S toplo vlažno gobo očistite in navlažite robove tapet. Na spodnjo stran dvignjenih spojev nanesite enakomeren sloj lepila, zgladite morebitne raztrgane robove in poravnajte vzorec, da se pravilno nadaljuje.
Poleg neprimerno pripravljene podlage je eden od morebitnih razlogov, da tapeta pade s stene, pomanjkanje vlage med lepljenjem. Težavo lahko povzroči tudi prevelika vlaga v prostoru, ki s časom lepilo oslabi, neprimerno lepilo ali ne dovolj zglajena tapeta med samim lepljenjem.
Pogosto mehurčki v času sušenja izpuhtijo sami od sebe, zato je smiselno počakati dan ali dva preden se lotite morebitnih popravkov na tapeti.
Odstranjevanje obstoječih tapet lahko poškoduje vaše stene, če le-to ni opravljeno pravilno. Tapete se odstranjujejo z za to namenjenimi topili in orodji. Možno je tudi, da se zid poškoduje zaradi neprimerne vlage, ki se zadržuje za tapeto.
Čas sušenja je lahko odvisen od vrste tapete in stanja prostora. Povprečni čas sušenja je nekje 24 do 48 ur. Vendar lahko sušenje nekaterih fototapet traja tudi do dva tedna, preden se lepilo popolnoma posuši in strdi.
Fototapeta lahko zdrži tudi do 10 let, saj so sami materiali in barve v zadnjem času izredno napredovali in nam zagotavljajo zelo visoko obstojnost tako tiska kot lepila.
Vse naše fototapete so natisnjene s posebnimi barvami na osnovi smole. V povezavi z materiali, ki jih uporabljamo, pa so le-te tudi zelo odporne na morebitne praske.

Brezplačno svetovanje

Imate vprašanje, na katerega nismo odgovorili ali preprosto želite nasvet, kako najti pravo pot pri izbiri vaše sanjske tapete?

Vsak prostor ima svoje priložnosti. Vas zanima, kako bo izgledal vaš prostor, ko ga boste opremili z našo fototapeto? Pišite nam!

Naši svetovalci vam bodo pomagali.